Workshops 17/18

GUO-workshops 17/18

Na vijf van de negen GUO-middagconcerten kunt u tevens naar een GUO-avondworkshop van 20.00 tot 21.30u. De artiesten nodigen u na hun middagconcert van harte uit om ook bij hun interactieve avondworkshop aanwezig te zijn. Dat kan als belangstellend toehoorder of (nog beter!) als actief deelnemer.

Evenals voor de negen middagconcerten geldt voor de vijf avondworkshops:
–  VOL=OP!
–  Parkeren bij GUO-locatie Boschoord is gratis!

Voor de avondworkshops van Sedaa (15 okt), Griff (17 dec) en Sarah McQuaid (25 feb) is de toegang bij uw middagconcert inbegrepen. Als u het middagconcert niet bezoekt, betaalt u als toehoorder of deelnemer alsnog 20 euro voor de workshop. Tickets aan de zaalkassa? Kort voor aanvang van de workshop cash voor zover de voorraad strekt.
U kunt bij GUO niet pinnen.

Digitale ticketreservering?
–    Check https://www.veiligreserveren.nl/ticketshop/?org=GUO582396
–    Check ‘tickets’ in menubalk.
–    GUO rekent 0 (= NUL!) euro toeslag bij ticketreservering!

Voor La Manouche (5 nov) en De Zandmuze (18 mrt) heeft u zowel bij de middagvoorstelling als bij de avondworkshop gratis toegang, is er dus geen voorverkoop of mogelijkheid tot reservering en bepaalt u achteraf vrijblijvend naar eigen inzicht en draagkracht een vrije gift. Meer info? Check ‘gratis met vrije gift’ in menubalk.

Maaltijden en overnachting
– Lunch voorafgaand aan middagconcert?
– Diner tussen middagconcert en avondworkshop?
– Overnachting na avondworkshop, met ontbijt op maandagochtend?
Reserveer telefonisch bij Hotel-Restaurant Boschoord op nummer 013 – 5231600. Vermeld dat u GUO-bezoeker bent! Voor u gelden speciale GUO-tarieven! Check ‘eten en slapen in Boschoord’ in menubalk.

Meer info in woord, beeld en geluid over de negen GUO-middagconcerten vindt u op de artiestenpagina’s onder ‘concerten 17/18’ in de menubalk. Wat de vijf GUO-avondworkshops betreft:

15 okt 20.00 – 21.30u:
Sedaa
Workshop boven- en ondertonale keelzang
Bandleden van Sedaa nemen u mee in hun fascinerende wereld van de Mongoolse onder- en boventonale zangtradities.  In de overtuiging dat ze iedereen die kan spreken ook minstens twee tonen gelijktijdig kan leren zingen, gaan ze eerst aan de slag met de boventonale Höömi. Afhankelijk van de voortgang voegen ze de ondertonale Kargyraa toe. De derde techniek is de ondertonale Kargyraa waarmee u nog een octaaf lager afdaalt. Hiermee creëert u een mystiek vibrerend geluid dat gaat rondzingen.
Voor deelname aan deze workshop ‘boven- en ondertonale zang’ is geen aanvangsniveau vereist, uitsluitend gezonde nieuwsgierigheid naar deze fascinerende zangtraditie. Dus ook nieuwsgierigen zonder zangervaring kunnen deelnemen.

5 nov 20.00 – 21.30u:
La Manouche
Workshop gipsyzang en gipsy instrumentaal
De muzikanten van La Manouche introduceren u in meerdere vocale en instrumentale gipsy stijlen.
Voor deelname aan de workshop gipsyzang is geen aanvangsniveau vereist, uitsluitend gezonde nieuwsgierigheid naar deze fascinerende zangtraditie. Dus ook nieuwsgierigen zonder zangervaring kunnen deelnemen. Voor deelname aan de workshop gipsy instrumentaal volstaat het als deelnemers een algemeen beginniveau op hun instrument zijn ontstegen (zogenaamd ‘begonnersniveau’). Bespelers van alle akoestische instrumenten kunnen deelnemen. De bandleden hebben een specifieke expertise in ritmische gitaarbegeleiding en in fraseringen voor sologitaar, saxofoon en klarinet. Deelnemende muzikanten gelieve hun eigen instrument mee te brengen.

17 dec 20.00 – 21.30u
Griff
Workshop doedelzak voor dummies
Rémi Decker van Griff introduceert u in het bespelen van ‘de’ doedelzak.
Voor deelname is geen aanvangsniveau vereist, uitsluitend gezonde nieuwsgierigheid naar de speeltraditie van dit fascinerende bourdoninstrument. Dus ook nieuwsgierigen die letterlijk geen enkele doedelzakervaring hebben, kunnen deelnemen. Rémi brengt een aantal doedelzakken mee. Als er meer deelnemers zijn dan doedelzakken dan laat hij de instrumenten af en toe tussen deelnemers rouleren.

25 feb 20.00 – 21.30u
Sarah McQuaid
Workshop open tuning DADGAD gitaar
Sarah McQuaid introduceert u in open tuning DADGAD gitaarspel dat vele folky singer-songwriters zich hebben eigengemaakt. Sarah wordt door hen erkend als een autoriteit in deze specifieke zetting, in april 2017 onderstreept door de ‘Lifetime Achievement Award’ tijdens de twintigste editie van het ‘Ards Guitar Festival’. Ze is ervaren als workshopdocent die een succesvol open tuning DADGAD gitaarboek op haar naam heeft met een opvolger op de rol.

Dagblad The Irish Times over haar ‘Irish DADGAD Guitar Book’:
“A godsend to aspiring traditional guitarists.”

Voor deelname volstaat het als u een algemeen aanvangsniveau op akoestische gitaar bent ontstegen (zogenaamd ‘begonnersniveau’). Gelieve uw eigen akoestische gitaar mee te brengen.

18 mrt 20.00 – 21.30u
De Zandmuze
Workshop zandtekenen
Met ondersteuning van Raphaël De Cock introduceert beeldend kunstenares Colette Dedyn u in de zandtekenkunst.

Deelname  is voor alle leeftijden en vereist geen aanvangsniveau, uitsluitend gezonde nieuwsgierigheid naar deze fascinerende expressievorm van performing art. Dus ook nieuwsgierigen zonder enige ervaring in de beeldende kunst kunnen deelnemen. Colette zorgt voor enkele glasplaten, licht en zand. Per glasplaat kunnen meerdere deelnemers aanschuiven.